3.5.11

Bersawang Sangat!

Lama sudah tak berkesempatan nak update maklumat dan tips baru untuk anda semua. Al-maklumlah, dah mula kerja ni. Jadi nak sempatkan beberapa point dab beberapa benda yang akan saya kongsikan dengan ada di masa akan datang:-

  • Ubuntu kini 11.04!
  • Ya, kini Ubuntu beranjank dengan versi keluaran terbaru dari 10.10 kepada 11.04. Dengan kod nama "Natty Narwhal", Ubuntu kali ini didatangkan dekalu dengan Unity selain Gnome yang beralih ke Gnome 3 dan desktop environment yang lain.
     
  • Fedora 15 Beta + Gnome 3
  • Antara distribusi Linux yang paling maju, Fedora kini sudah sedia didatangkan dengan Gnome 3 yang dianggap sebagai peneraju masa hadapan. Dikatakan Fedora 15 ini agak stabil walaupun dalam status beta. Nantikan review saya nanti.
     
  • Linux Varsiti - Cerita di Sebalik Tadbir
  • Ya, ramai dah dengar cerita tentang Linux Varsiti ditamatkan. Tapi, apa yang dah jadi? Macam mana feedback dari orang ramai? Akan dikupas lebih di masa hadapan.
p/s: nak kena tukar footer punya line ni

Linux to Succeed in 2015!
5 One Linuzz Life: Bersawang Sangat! Lama sudah tak berkesempatan nak update  maklumat dan tips baru untuk anda semua. Al-maklumlah, dah mula kerja ni. Jadi nak sempatkan bebera...

2 comments :

  1. betul-betul bersawang, sampai banner 10.10 pun tak terbuang lagi.:P

    ReplyDelete
  2. itu sebagai koleksi peribadi tu :p

    ReplyDelete