2.4.09

Ubuntu 9.04 - Jom Boot Time Drag Race!


Aku sekarang ni baru je update Ubuntu 9.04 BETA dalam laptop member aku dan nampaknya banyak pengubahsuaian yang membuatkan mata ini tertarik, seperti pertama kali melihat eye-candy Ubuntu. Tapi, seperti yang sedia maklum Ubuntu versi kali ini terkenal dengan kepantasan boot time yang memang tak terkata lajunya. Aku sempat buat rakaman dengan Ubuntu 8.10 dan pesaing terdekat, Windows 7. Jadi, kalau korang nak tengok prestasi melalui rakam video yang aku buat, klik sini untuk ke laman UbuntuSeekers.



Linux to Succeed in 2015!
5 One Linuzz Life: Ubuntu 9.04 - Jom Boot Time Drag Race! Aku sekarang ni baru je update Ubuntu 9.04 BETA dalam laptop member aku dan nampaknya banyak pengubahsuaian yang membuatkan mata ini tertar...

3 comments :

  1. aku dh tgk video tuhh....fuhhh..mmg laju..hehehe

    ReplyDelete
  2. aku dah tgk juga, memang laju. aku pun dah upgrade ubuntu aku dari 8.10 ke 9.04, tp ada masalah sound tak berfungsi.

    ReplyDelete