4.3.09

Jom download Torrent!

Korang minat download filem, iso dan fail berskala besar? Atau lagi mudah saya katakan torrent? Yup, aku salah seorang peminat download torrent dari cerita filem lama, album, aplikasi dan iso sistem operasi komputer. Kalau nak tau, mula-mula aku download iso Ubuntu pakai torrent la. Kalau dalam Window, pastinya nama seperti BitTorrent, mTorrent malahan Opera Web Browser pun ada diorang punya sendiri torrent plugin. Tapi macam mana dalam Ubuntu? Adakah akan berakhir?


Jawapannya tidak sama sekali. Kalau korang tau Transmission, tulah torrent downloader korang selama ni. Untuk Transmission ni, tetingkapya lebih ringkas dan terhad. Sebenarnya, semua asas yang ada dalam BitTorrent tu dah siap dalam applikasi ni. Terbaru, aku sekarang tengah dok download Window 7 RC atas projek tertentu yang memerlukan torrent downloader, dan sekarang masih dalam perses download. Apa lagi, jom download dengan mudah torrent anda!

Bagi mereka yang masih blurr tentang apa itu torrent, klik sini.

p:s : BitTorrent ada didatangkan sekali untuk Linux, tapi macam berat...huhu..

Linux to Succeed in 2015!
5 One Linuzz Life: Jom download Torrent! Korang minat download filem, iso dan fail berskala besar? Atau lagi mudah saya katakan torrent? Yup, aku salah seorang peminat download torr...

2 comments :

  1. lambatnye ko nyer rate download...bile nk siap nihh..hahaha

    ReplyDelete
  2. @melayubuntu : ko mai kuantan sini siap lerr..hehe

    ReplyDelete