1.7.09

Firefox 3.5

30 jun lepas 'terlepas' sudah Firefox veris 3.5. Ramai member aku dah guna Firefox versi ni. Jadi aku pun try jugak lah. Agak pening sebenarnya lipas melakukan beberapa pencarian tentang Firefox 3.5 untuk Ubuntu ni, dan setelah puas mencari, rupanya 3.5 masih belum available dalam repo rasmi ubuntu-mozilla-daily (rujuk laman ini).

Serva sedikit maklumat menarik tentang Firefox 3.5 ni adalah:-
  • bar carian yang dinaiktaraf
  • Private Browsing
  • Kelajuan yang lebih pantas
  • dan banyak lagi...(senang baca je kat laman ni)
Jadi, aku terpaksalah download pakej yang disediakan dalam laman muat turun Firefox dan install secara manual. Dan akhirnya, wallah!


kalau korang masih nak merasa kepantasan yang teramat Firefox 3.5 dalam Ubuntu anda, cuba langkah yang ada disediakan dalam laman ini. alami kepantasan melayari internet dengan Firefox 3.5!




Linux to Succeed in 2015!
5 One Linuzz Life: Firefox 3.5 30 jun lepas 'terlepas' sudah Firefox veris 3.5. Ramai member aku dah guna Firefox versi ni. Jadi aku pun try jugak lah. Agak penin...

No comments :

Post a Comment