30.1.09

UbuntuSeekers.cc.cc??

Baru tadi tukar setting domain UbuntuSeekers supaya redirect ke laman lain. Dah lama sebenarnya gunakan Co.CC ni sejak beralih arah dari cjb.net dan co.nr. Bukan apa, kadang-kadang naik meluat dengan servis diorang. Co.CC ni agak laju servisnya. Jadi, kalau nak buat domain free, pakailah Co.CC (promo pulak).

Berbalik cerita asal, masa nak redirect, ternampak satu domain yang agak aneh. www.ubuntuseekers.cc.cc, macam tu la bunyinya. Heran gak sebab aku tk de pulak buat domain sebegitu rupa. Jadi, aku pun try direct pi URL tu. Rupanya cuma satu web shop, macam e-Kedai Jom Linux. Apa yang menarik semasa saya setup webpage domain ini, ia ibaratkan sebuah laman lelong atau amazon.com yang menjual pelbagai barangan. Mungkin lepas ni nak jual baru Ubuntu ni dekat sana aje kot..huhu

p/s : aku ngantok nie...sesaje aje post mende ni

Linux to Succeed in 2015!
5 One Linuzz Life: UbuntuSeekers.cc.cc?? Baru tadi tukar setting domain UbuntuSeekers supaya redirect ke laman lain. Dah lama sebenarnya gunakan Co.CC ni sejak beralih arah dari cjb...

No comments :

Post a Comment